2011. július 28., csütörtök

Nyaralás 2011 - Vízimüttymütty

Gondolom, nem kétséges, miért választottuk úticélul idén a tengert. Azt hiszem, nyilvánvaló, hogy hegymászás céljából, ugyeeeeeee?????

Na, neeeeeeem: fürdeni szerettünk volna. És fürödtünk, és fürödtünk, és fürödtünk, és továbbra is csak fürödtünk. Tengerben, medencében, majd ismét tengerben, majd felcseréltük a sorrendet, és ismnét kezdtük elölről. Végül még strandon is voltunk, de majd mindent a maga idejében... Szóval, fürödtünk délelőtt és fürödtünk délután. És egy nap kinn maradtunk délben is, amit viszont megkeserültünk, mert icipicit mindannyian lepirultunk a 30 faktoros krém ellenére is. De tényleg nem vészesen.

A víz algás volt, főleg a szélén, de beljebb már tűrhető volt. Krisztát zavarta eleinte, ezért keveset maradt a vízben, és szintén ezért a medencét is muszáj volt sűrűn felkeresni. Indulás előtti napon jött rá Kriszta is, hogy milyen klassz a tenger, és már alig lehetett kiráncigálni a vízből.
Borókát viszont semmi sem érdekelte. Tudtuk már tavalyról és tavalyelőttről (ha csak a nyaralásokra gondolok), hogy számára a víz szinte lételem: nem bír meglenni nélküle, nem fél tőle, bátor, sőt vakmerő. Képes volt beleugrani most is seperc alatt a medencébe, miközben nem volt rajta úszógumi! Nem kell megijedni, igazából szándékos volt a dolog: már fel kellett menni... valahogy sikerült Istvánnak "kidobnia" őt a medencéből, nekem meg sikerült valahogy leráncigálni róla az úszógumit ... de kicsúszott a kezeim közül. A medence szélénél elkaptam... majd István intett, hogy engedjem. Glukkkk, glukk, és már kinn is volt, mert István kikapta, de szerencsére még neki is elég volt ez, hogy a következőkben kerülje a medencét, ha gumi nélkül volt! (Mese nincs, jövőig muszáj lesz megtanulnia/niuk úszni!)

Szerencsénkre, de tényleg, egy nagyon hideg, esős és borús, illetve egy változékony időjárású hét között sikerült kifogni egy csodás, kánikulahetet. Ilyen is ritkán van! Hál'istennek, viszont nekünk megadatott. A tenger mellett amúgysem éreztük 37-nek a 37-et!:)
  A tenger csodás volt. Megérkezésünk napján hidegnek tűnt, de az első 5 perc után már kellemesen hűs volt. Másnaptól viszont tökéletes volt a víz. Hétfőn és kedden még nagyon csendes is volt, szinte lagymatagnak lehetett nevezni. Aztán kedd délután valamivel délebbre vihar volt, és "nálunk"  is szemerkkélt néhány percig az eső. Szerdán pedig beindultak a hullámok. Titokban ezért imádkoztam, hogy korbácsolódjon fel kissé a tenger, mert 13 éves koromból való emlékeimebn az élt, hogy hogyan ugrottam bele a jó magas hullámokba, és azt most is szerettem volna átélni! És lőn! Aznap volt a házassági évfordulónk, és Istvánnal kettesben is tudtunk egy félórácskát úszkálni meg gumicsónakozni. Jópofa volt, nagyon élveztük.
Csütörtöktől már csendesebb lett a tenger, de azért még jöttek a hullámok... Borókát nem érdekelte, hogy kicsi vagy nagy, hogy szembevágja, hogy elborítja, hogy feldönti, vagy hogy nem éri a lába a földet, mint egy kis buldózer, csak ment, úszott, kapálódzott, szemet dörzsölt, és közben nevetett, és nevetett. Csütörtökön éps pénteken meg ezt csinálta Kriszta is. Nem lehetett "lelőni", nemhogy kiszedni a vízből!
Nekem, sajnos, volt egy fürdés-, úszásmentes napom :P, de ennyit kibírtam. És István is meglepően sokat lubickolt.

Ezek után, gondolom, nem csoda, ha a találós kérdést erre változtatjuk: István, Edith, Kriszta és Boróka a vízben, mi az????
No, mi az? :)














7 megjegyzés:

VH írta...

:)) A Képeket nézegetve,tényleg mégis a lelkem mélyén hiányzik a tenger. De csak azért,mert a gyerekkorom jut eszembe.... Milyen fura,hogy egész gyerekkoromban a nyarakat, legalább 10 napot át a tengernél töltöttem. Éééés, 20 éves korom óta mindössze csak kétszer voltam:P

Örvendek,hogy jól telt és a képek csodásak:) Remélem azért István nem fürd9tt ruhásan végig,csak leégette kissé magát gondolom:)

Még ilyen csodanyaralást kívánok a következő években is.
U.i Jobban szeretem a medencézést,mint a tenger vízét.
Sok puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon klaszak a kepek,es orulok hogy minden ohajod valora valt,kettesben is voltatok,sokat furodtetek ,jo ido is volt.Hat mikor mi mentunk Szovatara akkor is pont jo idot fogtunk ki ahogy most ti,azelott 1 hetet zuhogott es utana is,amikor ott voltunk meg kanikula volt.De ha az ember nem kockaztat nme i s nyer.Orulok hogy ennyire elveztek a lanyok a tengert es persze ti is.Maskor is menjetek el.Mi is keszultunk de soha nem mentunk meg el.Nagyon sokba kerult?
puszika

sedith írta...

Hajni, ha én is több évig, minden évben tengereztem volna, lehet, hogy most nem lennék ennyire elragadtatva! Azért a medencére sosem cserélném el szívesen. Én pl. nagyon keveset medencéztem.:)

Izabella, akkor mindannyian szerencsések voltunk.:) Abszolút nem volt drága, tavaly Szovátán többet ott hagytunk. 750-et fizettünk 5 éjszakára négyünknek reggelivel együtt, és még kb. annyi ment el pluszban üzemanyagostól. Úgyhogy elég korrekt összegből kijöttünk: nem volt hosszú, de legalább nyaraltunk. És aztán ennél többet mi már amúgysem bírtunk volna ki: 5-6 nap ez a mi max. nyaralásunk. :)

sedith írta...

Jaj, Hajni, elfelejtettem: az utolsó napon fürödtek polóban, mert nem kockáztathattuk a további pirulást. Akkor már baj lett volna.:(

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hat az nagyon keves, mi az iden Szovatan voltunk ,es ott hagytunk 1000 lejt ,es plusz az uzemanyag.Szoval azzal siman lehetett volna menni a tengere is, es azon kivul meg volt kolto penzunk, es ott 6 napot voltunk 7-dik nap reggel jottunk haza.Szoval kovetkezokor meggondoljuk hogy hova megyunk. Itt meg szalast sem kellett fizessunk mivel a noverem ott lakik, de akkor is sok az amit elkoltottunk.puszika

ilgya írta...

Hú,de jó kis vidám képek? Csaknem fürödtök:D:))))))))))))))))))

Levágattad a hajad?????:o

sedith írta...

Izabella, ezt mondom én is, hogy Szovátán tavaly sokkal több pénzt otthagytunk. És azért most sem vertük a garast a fogunkhoz, bár tény, hogy nem is pazaroltunk.

Ilgya, hát, úgy néz ki, hogy fürdünk. Vagy mégsem????:D:D:D
A hajamat nagyon rég levágattam, kb. ősz óta ilyen "hosszú", mint most. Aztán egy időben volt úgy, hoyg egyik fele hosszabb, mint a másik, és tavasz óta ismét egyformák. És a színe is állandóan változik. Most pl. égő vörös. :O:D Igen, kb. egy hete, életemben először vörös vagyok.:)