2011. augusztus 3., szerda

Nyaralás 2011. - Extrák

Azért nemcsak fürödtünk és ettünk azalatt az egy hét alatt, amíg a tengeren voltunk, hanem sok kis apróság összejött.

Pl. nem messze a szállodánk partszakaszától volt egy hatalmas ugrálóvár, amit a gyerekek jól birtokba vettek. Élvezet volt nézni, ahogy hancúroztak, és bizisten, kedvem támadt volna nekem is bemenni. Biztos elugrándoztam volna ott én is....







 Harmadnapon - egy szörnyen meleg napon, de végülis mindegy volt mikor ejtjük meg -  felkerekedtünk, és helyi maxi-taxi-járattal (kisbusz) bementünk Konstancára. Úticélunk a Természettudományi Múzeum volt, azon belül pedig fő-főúticélként a delfinárium. Kifizettük a nem éppen zsebbarát árat a bejáratnál (még jó, hogy 5 éves kor alatt ingyenes a belépő), és megindultunk sétatúránkra. Időnk volt bőven, mert a nap első delfinbemutatója éppencsakhogy véget ért, a következőre pedig több, mint 3 órát kellett várni. De ezt tudtuk, amikor kiváltottuk a jegyet, és amíg az előadás kezdődött megnéztünk mindent, amit a múzeum területén lehetett. Sőt, pihenésre, játékra is volt idő...
Kezdtük az exotikusmadár-kiállítással. Nem volt valami nagy, de ellötyögtünk ott egy ideig, és szépen elcseverésztünk, jobban mondva elrikácsolásztunk az egyik madárral.:D:D:D Ahogy "szóltunk hozzá", ő válaszolt. Élvezték a lányok, állandóan arra buzdítottak, hogy még, anyuci, még! A végén megfájdult a torkom belé...:)

Innen a Mikrodeltát céloztuk meg. Őszintén, nem tudtam, mit találunk majd ott, max valami tóra, nádra, és néhány vízimadárra számítottam, ehhez képest viszont egész állatkertet találtunk: dámszarvassal és tehénnel, őzikékkel, vaddisznómalaccal, nyulakkal, libákkal, hattyúkkal, lovakkal - nagyon sok lóval: fajtiszta arab telivérek, sok-sok póni, sőt, még egy Przewalski vadló is volt, a lányoknagy örömére, mert Szilajt vélték felfedezni benne.:) - pávával, kacsákkal, és még egy csomó állattal.
Mondjuk, gondozottabbnak el tudtam volna képzelni főleg a sétányok melletti füves részt, de no, ez a múzeum legújabban kialakított része, és valóban, folynak a munkálatok mindenfelé, akkor is sokan dolgoztak. 










Folytatás következik...

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Fantasztikus az az ugralovar.Ngayon klasz es hat elvezhetek is a xsajok.Ngayon jokat kirandultatok,klaszak a kepek,es nagyon csinosak a lanyok az egyforma ruciba.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Kosz hogy benneztel hozzank.Nahat tenyleg nagyon jo egybe eses, hogy ti is szeptember 3-kan kereszteltetek annak idejen Krisztat.Mi Szabinat 18 hosan kereszteltuk,nalunk nem szokas picin megkeresztelni itt a gyerekeket.Szoval itt vagyunk kozel egymashoz es megis mas a szokas.A tesom azert nem tud menni korhazba ,mert o Szovatan lakik, es a ferjevel eljottek ide dolgozni,szenetegetni hozzank, vagyis egy par kilometerre tollunk.
A fonoke hozta ide oket kamionnal, az erdobe laknak most.
A baksa bevan gyujtva igy nem tudja a parja ott hagyni hogy eltudjon menni az irataiert Szovatara.Mikor jottek ide a fonokuk mondta nekik hogy iratokat inkabb ne hozzanak szemelyit es ilyesmit nehogy elegjen veletlenul,igy nem hoztak.
Ezert a doktorno nem tudja ot korhazba kuldeni,igy is nagy segitseg az hogy kezeli, kotozi a kezeit,es folyton segit amibe kell.
Korhazba akarta kuldeni de papirok nelkul nem lehetseges.
Igy a fiu tesom a dokihoz van iratkozva mint hazidokija es az o papirjaival ir neki gyogyszert stb-it,de a fiu tesom irataival nem kuldheti ot korhazba.Most meg nincs aki elmenjen Szovatara papirokert, o meg nem mehet mert folyton kotozesre kell menjen.A ferje meg nem tudja ott hagyni a meggyujtott baksat.
Nekunk meg most a kocsink nincs meg mert eladtuk.
Szoval mar gyogyul es nincs mar fajdalma sincs.Majd csak helyre jonn.
A lenyeg hogy latta doki es apolja.
A keresztelore keszulunk,anno Szabinanak annyira nagy felhajtas volt majdnem 70 szemely.Vendeglobe ,reggelig de most csak meghitt csaladi legkorbe tartjuk kb 25 szemely.

Ja e smost lattom csak hogy Boronak olyan zold strand papucsa van mint a Szabinanak.
puszika

sedith írta...

Izabella, iratok nélkül elindulni valahová? Ez hatalmas felelőtlenség. Hát ha ti ott vagytok a közelben, hagyhatták volna nálatok is őket!:)
És a kórházakban sürgősség is létezik, ahová bizony, be lehet menni akkor is, ha semmi irat nincs nálad, mert nem fogják hagyni, hoyg ott pusztulj el a szemük láttára! A papírok meg csak eljuthatnak valahogy oda!
Na, most már úgyis mindegy, és tényleg jó, hogy mégis orvos kezeli, kötözi. Én viszont, ha a férjem lenne bajban, nem érdekelne a mennykő se, akkor is addig mennék, amíg a legjobb kezekben tudom, nem érdekelne se a munka se a főnök, semmi. És az milyen főnök, aki nem engedi el a munkását, ha a társa megbetegszik? Mert csak lehetne találni valakit amellé a szénrakás mellé!
Ne haragudj, de most egy kicsit mérges lettem!!!

Ami a keresztelőt illeti, nem kell olyan messze menni, itt a közelben is vannak falvak, ahol nem szokás kicsin keresztelni a gyerekeket.:) De látod, Szabina már mindenre emlékszik belőle, és a jelek szerint traumaként élte meg, hogy a "hülye pap bácsi" vizet öntött a fejére.:( No, de nem minden gyerek egyforma, Júlia hátha nem lesz ennyire érzékeny!:)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hat igen ,igazad van.
Papir nelkul is lehetne menni,de a dokino nem ajanlotta nem engedte.Azt mondja ha korhazba kuldi akkor vissza kell kuldje ot Szovatara vagy Marosra.
Szoval igazad van, nem jol csinaltak az egeszet.De a lenyeg hogy vegul jobban van, mar nem faj semmilye es hogy nem lett belole fertozes stb.
A ferjet meg o nem akarta hogy menjen mert nagyon ideges termeszetu, es ideg gyogyszereket szed,es vele tobb baj lett volna ott mint vele.


A keresztelo pedig jo dolog ,sokszor hallottam azt hogy ha kicsin megkeresztelik a gyereket akkor nem lesz annyit beteg ,meg ilyenek.
Ne tudom mi az igaz mit higgyek, az en lanyaim nem voltak megkeresztelve vagyis a Szabina 18 honapig e smegsem volt beteg ,neha egy kis orfolyas,kohogese volt.
Julia sem beteges kulonben...
Szabina emlkeszik a dolgokra de nem fel vagy ilyesmi inkabb el vicceli hogy o kicsi volt es hogy beszelt, hogy a viznek azt mondta hogy bobe hogy azzal ontote le a fejet a pap.De szerintem sem egyformak a gyerekek. Lehet hogy Julia mas lesz,vagyis biztos hogy mashogy fogja viselni az majd kiderul.
puszika